Zon en jonge kinderen - Vision

Zonadvies voor kleintjes

Bescherm kinderen tegen de zon

De zon geeft ons energie en stimuleert de aanmaak van vitamine D, goed voor de groei van onze botten. Voor de ontwikkeling van kinderen is de zon dus ook belangrijk. Toch kan de kinderhuid zichzelf maar een paar minuten beschermen tegen de schadelijke straling van de zon. Het is dus zaak om de kleine zonaanbidders goed te beschermen tegen deze straling. Of dat nou op het strand, in de speeltuin of op de fiets is.

Bescherm kinderen tegen de zon

Kinderen de zon in?

De unieke LipoDefenseTM technologie in Vision zorgt ervoor dat de huid van kleintjes goed beschermd is. Vision is zeer waterbestendig, ideaal dus voor het spelen in en rond het water. Verder bevat Vision geen parfum en is daarmee bijzonder geschikt voor de gevoelige huid van (heel) jonge kinderen. Perfect om ze zorgeloos te laten genieten van de zon. Smeer je kind altijd regelmatig (het liefst om de twee uur) en royaal in, zodat de beschermingsfactor die op de tube staat ook gehaald wordt.

Vision smeren

Zonbescherming voor kinderen

Houd je schaduw in de gaten
Hoe korter onze schaduw, hoe sterker de zonkracht en hoe eerder we verbranden. Houd dus je schaduw én de zonkracht in de gaten!
Vermijd de zon tussen de middag
De zon is op haar sterkst tussen 12 en 15 uur. Vermijd op dat tijdstip direct zonlicht en trek kinderen beschermende kleding aan (een T-shirt of petje).
Smeer op tijd en royaal
Smeer je kindje royaal en 15 tot 20 minuten voor blootstelling aan direct daglicht in. Na die tijd is de bescherming optimaal.
Let op gevoelige zones
Kinderen hebben gevoelige zones die snel kunnen verbranden, zoals schouders, neus, lippen, oren en nek. Vergeet deze niet goed in te smeren.
Smeer ook als je de zon niet ziet
Ook als het bewolkt is of als je kind in de schaduw speelt, dringen sterke UV-stralen door. Zorg dus ook dan voor goede zonbescherming.
Geen zon voor de allerkleinsten
Houd baby’s (jonger dan 1 jaar) helemaal uit de zon en stel (jonge) kinderen slechts in beperkte mate bloot aan direct zonlicht.