Faq - Vision

Faq

We ontvangen regelmatig vragen. Over zonbescherming, over Vision. Hieronder zie je de meest gestelde vragen. Staat je vraag er niet tussen, maak dan gebruik van het contactformulier. We zullen zo snel mogelijk reageren.

Gebruik Gebruik

Wij herkennen ons niet in de testresultaten van de Consumentenbond. In de testresultaten van de Consumentenbond wordt benoemd dat de Vision SPF 30 Clear & Dry Protect Sun Spray minder bescherming zou geven dan de geclaimde SPF 30.
Vision behaalt al jarenlang positieve test resultaten en beoordelingen, en wij garanderen de hoogste kwaliteit van producten op basis van wettelijk verplichte en gecertificeerde testen.
Het leveren van betrouwbare producten die langdurige zonbescherming bieden heeft onze hoogste prioriteit, zodat u als consument optimaal beschermd kunt genieten van de zon. Wij hebben dan ook geen reden om te twijfelen aan de betrouwbaarheid van dit product. Onze testresultaten tonen aan dat de Vision SPF 30 Clear & Dry Protect Sun Spray uitstekende bescherming biedt tegen schadelijke UV-straling en dat het product voldoet aan de beschermingsfactor SPF 30.

Uiteraard zullen wij verder onderzoeken wat de reden is van de afwijkende test resultaten van de Consumentenbond, ook omdat Vision SPF 30 Clear & Dry Protect Sun Spray niet eerder negatief uit een test is gekomen.

Tenslotte willen wij benadrukken dat de onderzoeksresultaten van de Consumentenbond alleen betrekking hebben op de Vision SPF 30 Clear & Dry Protect Sun Spray en niet op alle overige Vision producten.

Mocht u nog vragen hebben dan kunt u contact opnemen door een mail te sturen naar product@imgroma.nl

In anti-zonnebrandproducten zitten zonnefilters die de huid beschermen tegen UVA- en UVB-zonnestralen. Op de verpakking wordt dit weergegeven aan de voorzijde met de symbolen UVA en UVB. De SPF op de verpakking zegt iets over UVB: als het Vision product een SPF 30 is, dan is dit de UVB-bescherming. Het cirkeltje om het UVA symbool mag er pas staan als minimaal 1/3 van de zonnefilters in het product de huid beschermen tegen UVA-straling. Dit is regelgeving en alle Vision producten voldoen hieraan. Vision producten bieden zelfs verhoogde bescherming tegen UVA-straling en vandaar het cirkeltje om het logo heen.

Het is algemeen bekend dat alle zonnebrandmiddelen verkleuring kunnen veroorzaken. Dit wordt veroorzaakt door de zonnefilters. Wij hebben dit dan ook op de verpakkingen vermeld. Wat je kan doen om dit zo veel mogelijk te voorkomen, is de crème zo goed mogelijk laten intrekken voordat je je kleding aantrekt. Maar verkleuring is dan nog steeds niet uit te sluiten.

Bij eventuele verkleuring van kleding raden wij u aan om deze kledingstukken NIET met witmakers te wassen. Hoe meer witmakers, hoe slechter het resultaat. Gebruik liever een wasmiddel voor gekleurde/bonte was. Intussen zijn ook speciale wasmiddelen te koop voor het verwijderen van vlekken door zonnebrandproducten.

De tube is na opening nog 12 maanden houdbaar. Als je de tube open hebt gemaakt, komt er lucht, stof of zand en dus ook bacteriën bij. Dit kan van invloed zijn op de SPF, de geur en de structuur. Vervang de tube dus na 12 maanden.

De producten van Vision zijn zeer geschikt voor baby’s, kinderen en zwangere vrouwen, aangezien de producten een verhoogde bescherming tegen UVA-straling bieden en zonder parfum en parabenen zijn geformuleerd. Hierdoor zijn ze bij uitstek geschikt voor baby’s, kinderen en zwangere vrouwen, mits er royaal, zorgvuldig en regelmatig mee gesmeerd wordt.

Dit betekent dat na contact met water Vision nog steeds de verplichte bescherming garandeert. Desondanks raden wij aan om na het zwemmen en afdrogen opnieuw bij te smeren voor een optimale bescherming. De Vision-formules zijn zeer waterbestendig. Met name voor watersporters en voor kinderen, die vaak in en uit het water gaan, is deze waterbestendigheid een groot voordeel.

Uiteraard moet er gesmeerd worden op zonnige dagen en bij langdurige blootstelling aan de zon. Maar ook op bewolkte dagen kan de zon schade aanrichten. Bij heiig weer (dunne, nevelige bewolking) kan de doorlating van UV-straling flink toenemen. Bij een gebroken wolkendek kan de intensiteit van UV-straling zelfs (tijdelijk) groter zijn dan bij een onbewolkte hemel. Dit komt doordat de straling gereflecteerd wordt door wolkenranden. De aanbeveling is dus om ook te smeren op bewolkte dagen. Hou ook de zonkracht in de gaten! Die vertelt ons hoe krachtig de zon schijnt.

Het is van groot belang om alle zonneproducten goed uit te smeren en royaal te gebruiken. Voor een volwassene betekent dit 35 ml per keer. Dit komt overeen met een klein borrelglaasje, of zes theelepels. Alleen met deze hoeveelheid ben je voldoende beschermd. Smeer je minder, dan daalt ook het beschermingsniveau. Wij raden aan om Vision aan te brengen net na het douchen, zo vergeet je geen enkel plekje.

Ingrediënten Ingrediënten

Alle Vision producten zijn vrij van oxybenzone en octinoxaat. Deze chemische filters kunnen schadelijk zijn voor koraalriffen volgens de Hawaiaanse wet. Deze chemische filters kunnen de voortplanting en groeicyclus van het koraal verstoren en uiteindelijk tot koraalbleking leiden. Vision is dus koraalvriendelijk en kan met een gerust hart worden gebruikt.

Ja. De producten zijn door ons niet getest op dieren. De leveranciers van de gebruikte grondstoffen hebben ook geen dierentesten uitgevoerd om aan de Europese cosmeticawetgeving EC N°1223/2009 te voldoen.

De Vision-formules bevatten geen dierlijke grondstoffen, maar natuurlijke grondstoffen en/of grondstoffen van natuurlijke oorsprong.

Een allergische reactie is een ‘individuele aangelegenheid’. Er kan nooit uitgesloten worden dat iemand zal reageren op één van de bestanddelen van een product. Onze producten bevatten geen parfum en dus geen van de 26 parfumallergenen. De producten bevatten wel conserveringsmiddelen. Hoewel voor conserveringsmiddelen en parfum de meeste allergische reacties bestaan, behoren de in de Vision-producten gebruikte conserveringsmiddelen niet tot de categorie die de meeste allergische reacties geeft.

Vision bevat een klein percentage alcohol in haar formules. Alcohol is nodig om de zonnefilters in op te lossen. De filters lossen niet op in water. Alcohol is een toegelaten oplosmiddel, en is door zijn beperkte hoeveelheid in de Vision-producten niet schadelijk voor de huid.

In de Vision-zonneproducten wordt een mengsel van oliën gebruikt dat zodanig is samengesteld dat huidgevoel en efficiëntie van de UV-filters zo optimaal mogelijk zijn. Het is een mengsel van olie van plantaardige oorsprong, synthetische olie en siliconenolie. Vision bevat GEEN etherische oliën, notenolie of sesamolie.

Ja, bij een pinda- of notenallergie kan Vision gewoon gebruikt worden.

De Vision-producten bevatten geen melkproteïnen en kunnen rustig gebruikt worden bij een koemelkallergie.

Nee, Vision bevat geen wolalcoholen (lanoline).

Nee, de Vision-formules bevatten geen parabenen.

Er kunnen meerdere redenen zijn waarom je last krijgt van een allergische reactie. Zo kan het zijn dat de huid overgevoelig is geworden voor de bestanddelen van Vision en dat je hierdoor een allergische reactie hebt gekregen. Ook kan het komen doordat de Vision-formules zijn gewijzigd. In de nieuwe formules worden andere zonnefilters gebruikt voor een verhoogde bescherming tegen de zonnestralen. Het kan zijn dat je huid niet goed tegen deze zonnefilters kan of tegen een ander bestanddeel van de nieuwe formule. Je kunt het beste laten uitzoeken bij de dermatoloog waarvoor je allergisch bent, zodat je op zoek kan gaan naar een product waarvoor je niet allergisch bent.

Nieuwe samenstelling Vision Nieuwe samenstelling Vision

De aangepaste formule van Vision behoudt alle sterke en onderscheidende voordelen die je gewend bent en is verbeterd op de UVA-bescherming. Hieronder vind je een overzicht van de eigenschappen.

Ongewijzigd

  • Langdurige zonbescherming
  • Met liposomen (LipoDefenseTM technologie)
  • Zeer waterbestendig
  • 100% parfumvrij
  • Niet vet, plakt niet, smeert makkelijk uit
  • Geschikt voor de gevoelige huid

Nieuw

  • Verhoging UVA-bescherming naar de maximale 5-sterren rating van Boots
  • UVA-stralen zijn verantwoordelijk voor de langetermijnschade zoals huidveroudering, schade aan het DNA en kanker
  • Een combinatie van vernieuwde minerale en chemische UV-filters zorgt voor een directe bescherming tegen de zon en maakt Vision nu nog beter geschikt voor de gevoelige huid
  • Geen parabenen en geen oxybenzon meer

Vision bevat geen parfum en is hierdoor o.a. zeer geschikt voor (jonge) kinderen en volwassenen met een gevoelige huid. Door de afwezigheid van parfum wordt de geur van de lotion en sprays bepaald door de geur van de UV-filters. Door de aangepaste formules zijn ook de UV-filters in Vision gewijzigd. Hierdoor heeft de lotion een licht andere geur dan je gewend bent.

Vision biedt nog steeds langdurige zonbescherming door o.a. de unieke LipoDefenseTM technologie. De combinatie van liposomen gevuld met actieve bestanddelen en de optimale samenstelling van UV-filters en andere ingrediënten zorgt voor een zeer goede bescherming van de huid tegen de zon. Met Vision blijft de huid dus langdurig beschermd tegen de zon. Op onze verpakking vind je een tabel die aangeeft hoelang je in de zon kan blijven op basis van de beschermingsfactor (SPF), je huidtype en de zonomgeving. Hiervoor moet je wel voldoende smeren, en dat is 35 ml (zes theelepels) per volwassene per keer.

Voorheen stond op de verpakkingen van Vision ‘All Day Sun Protection’. Dit om aan te tonen dat het product de hele dag door gebruikt kan worden. In het kader van het stijgend aantal mensen met huidkanker, het belang van zonnebescherming en om misverstanden als ‘slechts 1x per dag smeren’ te vermijden, hebben we onze communicatie aangepast. Vanaf heden staat op alle verpakkingen ‘Vision, Every Day Sun Protection’. We willen hiermee het belang van een goed insmeerritueel benadrukken, niet alleen tijdens de zonnigste dagen van het jaar.

Vanaf zomerseizoen 2017 heeft Vision een nieuwe formule voor een verhoogde bescherming tegen de zon. In de afgelopen jaren zijn de wetenschappelijke inzichten op het gebied van anti-zonnebrand en zonnefilters verbeterd, waardoor de huid nog beter beschermd kan zijn tegen de schadelijke zonnestraling. Vision heeft niet stilgezeten en komt met nieuwe formules, wederom op basis van liposomen, voor verhoogde zonbescherming. De nieuwe formules bieden daarnaast nog steeds de vertrouwde voordelen van Vision.

Te koop Te koop

Nee helaas is Vision niet te koop in het buitenland, alleen in Nederland.

Wij doen ons uiterste best om zo goed mogelijk verkrijgbaar te zijn. Onze producten zijn verkrijgbaar via winkels (zoals DA, Kruidvat, Trekpleister, Etos, Albert Heijn etc) en online. Ook is Vision verkrijgbaar in sommige apotheken. Het kan voorkomen dat een product tijdelijk niet leverbaar is of niet overal bij alle verkooppunten beschikbaar is.